Welkom

Kom je een cursus volgen geef je dan op tijd op. De secretaris geeft aan dat een aantal cursussen al vol loopt. De cursussen starten vanaf 19 september.

Er wordt aan de website gewerkt.

De cursusinformatie is bijgewerkt voor het seizoen 2016/17. Ook de agenda is weer leesbaar. We hebben wat problemen met de plaatjes.

Wil je zelf aan de slag met tekenen, schilderen, edelsmeden, beeldhouwen, boetseren en/of keramiek? De cursussen en workshops bij de ake worden geleid door gekwalificeerde creatieve docenten. Uit de sfeer blijkt dat we een vereniging zijn: Terwijl ogen en handen aan het werk zijn, wisselen serieus commentaar en cabaret elkaar af, in de koffiepauze heeft iemand iets meegenomen voor bij de koffie: we maken het gezellig.

De meeste herfst/wintercursussen bestaan uit 24 wekelijkse lessen van 2 uur. Om intensiever of langer door te kunnen werken worden ook workshops georganiseerd. Sommige leden wisselen steeds van cursus, andere specialiseren zich en volgen jarenlang dezelfde cursus.

In september 2015 hebben we voldoende cursisten om te starten met maar liefst 22 cursussen. Daarbij is ook de nieuwe cursus edelsmeden!

Ben je beginner? Geen probleem. Er zijn beginnerscursussen en onze docenten geven veelal individuele aanwijzingen en zorgen dat iedereen zich kan ontwikkelen. Als beginner kun je natuurlijk volop de kunst afkijken bij je cursusgenoten. In één les ontstaat een grote variatie aan verbeeldingen, en dat is mooi.

De ake  [aa-ka-ee]  is een vereniging, waar de leden hun artistieke talenten en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Die leden maken er al 45 jaar hun eigen verbeeldingen, geholpen en gestimuleerd door gekwalificeerde docenten, de ervaren leden en de experimenterende leden. Edelsmeden is nieuw en kan meteen van start!  De vrijwerkgroepen, werken als er geen les wordt gegeven. Ze hebben geen docent: de groepsleden zijn ervaren en helpen elkaar verder.

Heidelaan16  is het eigen atelier van de ake. De grote hulpmiddelen zijn aanwezig in de drie lokalen, zoals schildersezels, verlichting, keramiek-oven, etspers, draaischijven en boetseer-bokken. De materialen, zoals papier, klei, verf, steen en gereedschap neem je zelf mee.

En neem ook vooral je ideeën voor je eigen verbeeldingen mee!

 

komende activiteiten

03-09-16 / 01:00PM tot 05:00PM
Open dag ake atelier
10-09-16 / 08:00AM tot 05:00PM
Festival de Opening/Leermarkt

Please publish modules in offcanvas position.