ake

De ake heeft 300 leden. Naast de 20-tal cursussen zijn er wekelijkse vrijwerkgroepen. Daar helpen leden elkaar verder. De vrijwerkgroepen bieden een combinatie van ontwikkeling en gezelligheid. Veel leden nemen ook deel aan de verschillende kunstmarkten in Zuid-Oost Drenthe. Ook organiseert de ake jaarlijks de kunstmarkt in Emmen.

Wil je zelf ook aan de slag met tekenen, schilderen, beeld of keramiek dan kun je bij de ake terecht. In de cursussen en workshops, geleid door gekwalificeerde docenten, krijg je de kneepjes van deze beeldende kunsten uitgelegd en kun je er zelf mee aan het werk.

Uit de sfeer blijkt dat de ake een echte vereniging is: Serieuze aanwijzingen om ogen en hand verder te helpen worden afgewisseld door cabareteske opmerkingen. En voor bij de koffie heeft iemand iets meegenomen en wordt er over van alles gepraat. Die losse sfeer helpt ieder om zijn eigen verbeeldingen te maken. Je ziet de verschillende interpretaties ontstaan en leert er ook weer van. Er blijkt steeds meer mogelijk.

De herfst/wintercursussen bestaan uit 24 wekelijkse lessen van twee uur. De lessen worden gegeven in ons atelier Heidelaan16. In het atelier staan de grote hulpmiddelen zoals ezels, keramiek-oven, persen, boetseerbokken en draaischijven. Materialen als papier, klei, steen en gereedschap neem je zelf mee. De docenten helpen je eventueel met wat je nodig hebt voor de cursus.

Je bent op de cursussen en tijdens het vrijwerken vooral voor jezelf bezig. Het gaat om je eigen ontwikkeling. Als je als moeder toch op tijd de kinderen op wil halen, kan je best iets eerder weg. Wil je toch de volle twee uur werken: dan neem je toch een kortere koffiepauze...